Hoppa över innehåll

Bästa tipsen för tomatodling!

När vi bad våra följare på Facebook om deras bästa tips för att lyckas med tomatodlingen fick vi så många bra tips att vi gärna vill dela med oss av dem här också!

 

”Blandar egen jord av ca:
3 skyfflar välbrunnen stallgödsel, från gammal varmbädd.
2 skyfflar lövkompost
1 skyffel kogödsel
1 skyfflar grus ca 4-6
1/2 skyffel stenmjöl
1 näve algomin..
Lite på en höft”

skrev Marie.

 

”Jag gör eget gödselvatten av nässlor som får ligga ca en vecka i hink med vatten under lock sedan tar jag en del av gödningen, luktar blä och 10 del vatten och vattnar med en/vecka brukar bli höga med mycket blom och frukt”

skrev Kerstin.

 

”Putsa plantorna (ta bort gamla blad och tjuvskott) gödsla rätt. Och vattna lagom. Utsätt dem inte för vind, och låt det inte regna på plantorna.”

skrev Love.

 

”Planteras djupt i kväverik jord, vattnas rikligt och placeras på ett soligt ställe!”

skrev Karina.

 

Vi håller fullständigt med, en bra jord, regelbunden vattning och mycket sol är a och o för att få tomaterna att trivas! Och så det kanske allra viktigaste – gödningen!  Vi gillar at gödselvattna plantorna med Algomin Ekologisk Näring eftersom det är lätt att dosera i vattenkannan. En giva i veckan från att de är runt 15 cm höga! Pass på: liksom all organisk gödning (nässelvatten, hönsgödsel ect) så har Algomin Ekologisk Näring en inte helt angenäm lukt som kan ge sig tillkänna om överskottsvatten blir stående i fatet. Undvik alltså att vattna för mycket! Fortsätt att gödsla plantorna regelbundet även efter att de fått flytta ut! En kombination av Algomin Ekologisk Näring och gräsklipp från gräsmattan (som gödslats med Algomin Gräsgödsel såklart!) tycker vi ger dunderbra skörd!

Lycka till!

Sök