Hoppa över innehåll

Trädgårdslandet

Förberedelser

Rensa upp i trädgårdslandet och se till att jorden är fri från ogräs.

Trädgårdslandet behöver en mullrik jord. Bruka ner kompostjord, växttorv eller komposterad bark i jordens översta decimetrar. Har du en lerjord hjälper Algomin Flytande Näring dig att på ett enkelt och naturligt sätt göra jorden porös. Det är miljövänligt och det enklaste sättet att bearbeta jorden.

Gödsla

När marken har torkat upp och trädgårdslandet är omgrävt är det dags att gödsla. Välj Algomin Prunkande Trädgård för vårens första gödsling så lägger du grunden till mer smak- och näringsrika grönsaker.

Planera var olika grönsaker ska växa innan vårens första gödsling. Kål, selleri, kålrot och purjolök behöver mer näring än andra grönsaker. Ge dessa grönsaker en extra giva av det kväverika Algomin Gröna Fingrar så utvecklas de på bästa sätt. När trädgårdslandet ligger på samma ställe år efter år kan det vara bra att tänka till lite extra när man bestämmer var de olika grönsakerna ska växa. Det är bra om växterna byter plats inbördes. Kål- och baljväxternas djupa rötter förbättrar jordens struktur effektivt och följande år trivs rotfrukterna bra på deras gamla plats.

När grönsakerna gallras är det dags för en ny giva med Algomin Prunkande Trädgård för friskare växter och rikligare skörd. Den långsamt växande kålen, kålroten, sellerin och purjolöken behöver gödslas ytterligare en gång i juli.

 

 

Sök