Hoppa över innehåll

Ljung och alunrot ger fina höstkrukor!

När sommarn går över i höst och de flesta blommor i trädgården blommat över är det trevligt att addera lite färg och liv genom att plantera några snygga höstkrukor att ställa på förstukvisten, uteplatsen eller balkongen. Utbudet av växter att välja är naturligtvis mindre än mitt i sommaren, men det finns helt klart ett par favoriter som ger höstkrukorna det där lilla extra:

Ljung för färg och blomning

Ljung är en gammal klassisk höstfavorit, som ibland kan upplevas som lite tråkig och enformig. Men testa att kombinera den med ett par andra sorters växter, så ska du få se vilken hjälte den är! Både ursnygg färg och läcker form, och tålig så in i norden. En klar vinnare i höstkrukorna!

Ta del av varför du inte ska glömma gräsgödsel och krukväxtnäring här!

Alunrot för bladrikedom och massor av kulörer

Alunroten är en perenn som kommit i en mängd kulörer de senaste åren, allt från limegrönt till knallrosa och lila. Här finns färger för alla smaker, och bladens former är vansinnigt vackra, inte minst när de täcks av ett tunt lager frost! I krukan ovan har flera olika sorters alunrot kombinerats snyggt med krasse och prydnadsgräs.

Den läckert färgade alunroten ovan heter ’Caramel’.

När du planterar höstkrukor – kom ihåg att krukorna måste ha hål i botten så överflödigt vatten kan rinna ut! Ett lager lecakulor i botten hjälper också till med dräneringen. Speciellt viktigt under blöta höstar… Få växter gillar att stå med blöta rötter!

Tips! Läs mer om våra favoriter bland krukväxterna här!

Läs även: Kul med kaktus – skötseltips och inspiration!

 

Vill du ha tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

 

Sök